Hoppa till sidans innehåll

VIKTIG INFORMATION: Obligatoriskt organisationsnummer för förening

25 AUG 2010 10:26
I samband med Riksidrottsmötet 2009 beslutades att samtliga idrottsföreningar från och med den 1 januari 2011 ska ha ett organisationsnummer registrerat. Om det inte sker före årsskiftet kan föreningen riskera att uteslutas ur sitt SF.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2011 13:31

För nybildade föreningar tillhandahåller RF via sin hemsida  en ny ansökningsblankett med en ruta för organisationsnummer med kompletterande information om detta krav. Via denna länk kommer man direkt till Skatteverkets särskilda blankett för ansökan om ett organisationsnummer. Den innehåller också information om vilka handlingar som föreningen ska bifoga sin ansökan.

Numera kan också föreningar själva registrera sitt organisationsnummer via IdrottOnline Klubb, något drygt 4000 föreningar redan gjort.

Vi uppmanar nu de ca 11 000 föreningar som använder IdrottOnline och som ännu inte har ett organisationsnummer registrerat att omgående ansöka om ett. Om det inte sker före årsskiftet 2010/2011 kan föreningen riskera att uteslutas ur sitt respektive SF.

En manual som beskriver hur föreningen kan lägga in sitt organisationsnummer i IdrottOnline Klubb via fliken Föreningsinfo i Medlemsregistret finns framtagen - klicka här för att komma till manualen

För att ansöka om organistaionsnummer klicka här

Skribent: Linda Vecchia

Postadress:
IdrottOnline Klubb
Box 11016
10061 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: support@idrottonline...