Hoppa till sidans innehåll

Många BSS-are deltog i Utmanaren 3-2019

29 SEP 2019 20:25
På söndageftermiddag 29 september 2019 var det dags för höstterminens första klubbtävling ”Utmanaren” i Maserhallen som organiserades av Borlänge Simsällskap. Många duktiga BSS-are fick chansen att utmana sig själva
  • Uppdaterad: 29 SEP 2019 20:25

Mer än 30 duktiga BSS-simmare deltog, som var mellan 8 och 17 år Utmanaren i Maserhallen. Simmarna, som brukar simma i Hajen, Teknikskolan och Tävlingssimgrupperna, fick visa vad de har lärt sig på träningarna under augusti och september månaden. Det är alltid jättekul att många föräldrar, far/mor-föräldrar, syskon, kompisar etc kommer till klubbtävlingen för att heja på simmarna.

Meningen med Utmanaren är att simma på en tid i en gren eller att försöka förbättra tiden. Idag stod många grenar på programmet med olika simsätt: frisim, bröstsim, ryggsim, fjäril och medley (kombination av fjäril-ryggsim-bröstsim-frisim) från 25m till 200m. Mer info hittar du här.

Insimmet började kring kl.15.30. Då kunde simmarna värma upp, få dagens vattenvana, prova starten, kolla vändningar på ryggsim osv. Daniel visade hur man kan starta från pallen eller från vattnet om man skulle starta på ryggsim eller inte vill dyka. På Utmanaren får man även starta från vattnet på frisim till exempel, om man inte känner sig trygg än med dykning från startpallen. Ungefär kl.15.55 var "seedningen" klar och tävlingen kunde starta.

Dagens tävlingsledare och startare var Krister och Nina/Sofia och speakern Frank. I Sekretariatet var det Arto och Daniel. Linn tog hand om prisutdelningen. Ett stort tack till dem. Men också ett stort tack till de fyra tävlingsfunktionärerna som provade med knapptryckningen på vändningar och målgånger. Klubbens verksamhet bygger mycket på engagemang från föräldrar/släktningar till våra simmare. Mer information om funktionär hittar ni här.

På prisutdelningen fick alla simmare som hade klarat sina mål för en pokal gå på prispallen och ta emot sin pokal. Denna gång var det 4 simmare. Pokal 1 gick till Samuel, pokal 2 gick till Axel och Oliver och pokal 3 till Ebba. Ett stort grattis till dem! Priset för bästa träningsnärvaro mellan 1 augusti och 29 september gick till Evelina.

Alla simmare kan vara jättenöjda och stolta över sin insats. Det blev många nya tider och nya personliga rekord. Efter tävlingen bjöd BSS Aktivitetskkommitten alla simmare på fika. Tack Anna och Hanna som hjälpte med fikat!

Borlänge Simsällskap tackar alla simmare, sim- och hjälp-tränare, funktionärer, föräldrar och alla andra som hjälpte till.

Simmarna kommer att få sina diplom och uppdaterade Utmanarbevis i början av den nya simterminen.

Nästa klubbtävling:             Utmanaren 4 - 2019          Söndag 1 december 2019

Resultat Utmanaren 3 - 2019

Uppvärming med BSS-tränare

Insim

Ryggsim provstart för att visa hur det går till

Skribent: Frank Ruijs
Epost: Adressen Gömd

BSS Facebook

  

 

  

  

 

  

 

  

 

 

   

 

 

 Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

  

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
Masergatan 22
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info