Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot Motala efter 0-0

15 MAR 2009 10:56
Vi är nöjda över hur vi genomförde matchen......
  • Uppdaterad: 15 MAR 2009 11:47

Under lördagen så stod vi inför vår första träningsmatch på bortaplan mot Div 1 laget Motala AIF. Vi inleder matchen, i för dagen iklädda det röda bortastället, på ett mycket bra och stabilt sätt. Inför matchen poängterade vi vikten av att ligga rätt i position försvarsmässigt och ha bra fart och rörelse i vårt anfallsspel.

Första halvlek gick klart i vår favör där vi var det lag som skapade mest och vi hade ett väldigt bra försvarsspel där vi tvingar Motala att ta svåra beslut i vår aggresiva press. Bäst läge att göra mål hade Jonte Forsman vid bortre stolpen vid en hörna. Ingen på Idrottsparken i Motala hade nog heller protesterat om domaren upptäckt och blåst straff för en hands i motståndarens straffområde.

I andra halvlek öppnas matchen upp lite mer och båda lagen skapar lägen att göra mål på. Motala får en två-tre lägen men om inte Ozzy räddar så skjuter dom utanför så nollan håller vi matchen rakt igenom. Motala lyckas dock inte att spela sig fram till egna lägen utan de uppkommer främst genom våra egna misstag. En del av dom på grund av felpass men den här veckan gäller att för de som måste ha mössa för att de har för långt hår - antingen söker du upp en frisör eller så ordnar vi det själva med maskin på lördagens träning.

 

Totalt sett så är vi nöjda över hur vi genomförde matchen ... men vi strävar alltid efter att vinna.

 

Vi är det lag som står för det mest konstruktiva med några fler lägen under spelet, med en hörnstatistik på 9-2 och med 2-3 farliga frisparkar så ska vi lyckas att göra något mål.

 

Det var fantastiskt kul att se det uppofrande arbete som laget la ner denna eftermiddag. Det vill vi se hela säsongen.

 

Micke Larsson lägger ner ett bra jobb på sin defensiv, Jonte Forsman och Danne Wikström var dominanta på mittfältet, William Celsing jobbade hårt för laget i både defensiv och offensiv, Daniel Berglund gör en bra insats i sin första match från start som vänsterback. Vi vill dock framhålla hela laget för en fin insats.

 

Här kan du läsa vår motståndares syn på matchen. Det är ju inte alltid densamma som med våra City ögon:

 

https://www3.idrottonline.se/default.aspx?id=142258

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Leif Edeborg
Eskilstuna City FK - Div 2 Södra Svealand, herr 2021
Årbygatan 4
633 45 Eskilstuna
Telefon: 016516702

Banner Kurirenbollen

120330 ungdomsbonus

EttanLogo

hemmavinsten-banner-120x240

Postadress:
Eskilstuna City FK - Fotboll
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016516702
E-post: eskilstuna@city-fotb...