Hoppa till sidans innehåll

Borås KK - Konståkning

 

IMG_4334 (2)  IMG_4374 (2)  IMG_1797 (2)  IMG_4310 (2)
IMG_4446 (2)

 

Borås Konståkningsklubbs överklagan av i...

I flera år har vi försökt få en rättvis struktur när det gäller fördelning av istider i Borås Ishall. Vi är den 8:de sämsta kommunen i Sverige på att erbjuda våra invånare isyta, därför är det viktigt att sättet istiden fördelas är rättvist.

Då alla fakta, som tydligt visar hur en grupp i ishallen blir kraftigt diskriminerad, bara viftas bort, får inte ens ett svar av kommunen såg vi det som att vi inte hade nått annat val än att gå vidare för att se om det som händer verkligen är lagligt.

Vi har lämnat in ett förvaltningsbesvär. Det är en överklagan på ett beslut som tjänstemännen i en myndighet har fattat. Vid förvaltningsbesvär skall både beslutets lämplighet och laglighet prövas. Vi anser att det bryter mot kommunallagen som säger att alla kommunens invånare skall behandlas lika, Kap 2 § 2.

Vi anser att man skall ha samma rättighet till attraktiva tider oavsett sport man utövar. Därför skall fördelning av attraktiva tider och obekväma tider separeras och fördelningen skall spegla de antal aktiva utövare klubben har. Därför behöver man processer som filterar bort så kallade stödmedlemmar för att få en rättvis process.

Vi anser också att det är olämpligt då det strider mot Jämställt Västra Götaland, som Borås Kommun beslutat skall vara styrdokument för kommunens jämställdhetsarbete.

Vi överklagar också för att testa vad lagen egentligen säger och hoppas att denna process skall leda till predjukat som alla kommuner  i landet framöver skall rätta sig efter. Vi tror nämligen inte Borås är ett unikt fall.

Trots att det var 3 månader sedan vi lämnade in överklagan har den ännu inte nått förvaltningsrätten. 

Hela förvaltningsbesväret finns tillgängligt på följande länk:


Överklagan 

Skridskoskolan

 

SKRIDSKOSKOLAN KOMMER ATT GÅ PÅ SÖNDAGAR KLOCKAN 12.00 – 13.00 I BORÅS ISHALL, MED TERMINSTART 25/9

 

Vid frågor kontakta:

 

Jacob Landegren 

0735-260 990

This is a mailto link

Schema och Grupper v...

Grupperna kommer att ändras efter att många klarar märken och tester under säsongens gång. Är det något som känns jättefel så får ni maila mig. Det som kommer att ändras efter v.43 är att vi endast kommer att ha is fram till kl 13 på söndagar.

Aktuellt

2016-11-23
Mer info HÄR!
 
2016-11-18
Länkar Affisch och Info finns här.
 
2016-11-05
Test info här.
 
2016-11-01
Länk till Schemat v.44-52
 
2016-10-19
Imorgon kommer Rapport till Borås Ishall och gör reportage om istidsfördel...
 
2016-09-24
Mazen har under hösten haft ett annat projekt, vilket blir färdigt nu i slu...

Isknallen 22 Oktober

88 personer har anmält sig till vår stjärntävling Isknallen. Vi kan redan nu medela att alla kommer att få tävla och att tävlingen kommer bli en endagstävling, Lördagen den 22 Oktober. 

Startlista

Resultat

loggafärg fINAL

Referensförening för projekt:

Jamlik_ishall_logo_epost

MP_Skating_logo

Klubbrabatt 15% på Skridskor & Skenor

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

Sponsrat av:

Sponsorhuset

SponsorHuset är en webbsida som samlar mängder av företag som vill stödja svenskt föreningsliv ekonomiskt. När medlemmar, föräldrar eller supportrar beställer varor eller tjänster av dessa företag kommer ett sponsorbidrag att tillfalla Borås KK. Välkommen att besöka er shoppinggalleria på nätet.

 

 

Postadress:
Borås KK - Konståkning
Box 627
50113 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info