Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Värdstaden Malmö laddar för damernas ishockey-VM 2015! Redan den 22 november börjar passionen flöda på Mobilia, med skridskoåkning på specialbyggd utomhusrink. På plats finns några av VM:s huvudpersoner och även några av Malmös egna och största...
 
Nio av tio barn har någon gång varit med i en idrottsförening. De allra flesta upplever idrottandet som positivt. Trots det förekommer mobbning, utslagning och utanförskap. Men ingen ska bli mobbad eller diskriminerad inom idrotten. Därför...
 
Fredagen den 31 oktober har Skåneidrotten stängt på sina kontor. Vi är åter på månag. Trevlig helg.
 
Ny forskning beskriver homo- och bisexuella elitidrottares upplevelser av idrotten, media och att inte kunna vara sig själv. 13 elitidrottare med egna erfarenheter av att leva homo- eller bisexuellt har intervjuats
 
Som en del av Skånes Innebandyförbunds satsning ”Fokus Tjejer” anordnades måndagen den 27/10 en inspirations- och utvecklingsträff i Skurup Sparbanks Arena.
 
 
Christina Törnkvist är specialpedagog och rektor för tre resursskolor i Malmö, och har mycket erfarenhet kring hur vi möter barn och ungdomar med beteendeutmaningar på bästa sätt.
 
Du kanske såg SVT:s och UR:s prisbelönta programserie ”Idrottens himmel och helvete” i vintras som fokuserade på barn och ungdomars idrottsutövande?
 
Att förhindra sexuella trakasserier och övergrepp är en viktig uppgift för all barn- och ungdomsverksamhet. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har startat sajten Gråzon Gränsfall Glasklart för att ge stöd i dessa svåra frågor.
 

Idrottslyftet - Rekrytera

(2014-09-30 09:57)
Har din förening möjlighet och ambition att ta emot fler barn och unga som medlemmar?? Då finns det utmärkta möjligheter att få stöd i rekryteringsarbetet via Idrottslyftet/Skåneidrotten!
 

Skatter i föreningar

(2014-09-29 12:40)
Tänk på att de skånska idrottsföreningarna har möjlighet att få hjälp med skatteinformation av vår särskilda idrottsinformatör på Skatteverket, Christina Sandström. Gå samman med några föreningar i er närhet och bjud in Christina.
 
Missa inte chansen till en föreläsning med en riktig inspiratör. Jim Thuresson har bland annat erfarenhet som förbundskapten under 25 år inom basket. När: Onsdagen den 15 oktober kl. 18-21. Var: Yllan konferenscenter i Kristianstad
 
På söndag går Sverige till val och även om idrotten knappast varit en huvudfråga i årets valrörelse har riksdagspartierna gett flera positiva besked om idrottsrörelsens frågor. Men det finns också tydliga skillnader mellan partierna.
 
Ta kontakt med någon av våra konsulenter för att göra en skattning och analys av föreningens verksamhet. Identifiera utvecklingsområden där vi med hjälp av Idrottslyftet kan stötta föreningen.
 
Skåneidrotten har i ca 10 år genom Handslaget och Idrottslyftet fördelat bidrag till anläggningssatsningar, främst för att skapa nya aktivitetsytor för idrottens barn- och ungdomsverksamhet. De senaste åren har stödet för Skånes del omfattat nästa...
 

Webbmaster Kersti Lindelöf

8313_web_130x40_c_pos_2

 

 antidant

rena vinnare

 

 

Postadress:
BK Rövarekulan - Boule
Sten-Erik Nilsson, Battavägen 4
24161 Löberöd

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 20
24161 Löberöd

Kontakt:
Tel: 0413-30777
Fax: 0413-30777
E-post: This is a mailto link

Se all info